Pientuotannon liittäminen verkkoon

Suunnitteletko omaa sähkön pientuotantoa? Olemme koonneet muutamia ohjeita, jotka helpottavat oikean laitteiston hankinnan ja sen sujuvan ja turvallisen kytkennän.

Pientuotanto tuotetaan ensisijaisesti omaan käyttöön ja sähkön syöttö jakeluverkkoon on vähäistä. Yleisimpiä pientuotantolaitoksia ovat aurinkovoimalat, tuulivoimalat ja pienet biopolttolaitokset. Sähkömarkkinalain mukaan pientuotanto pitää sisällään kaikki 0–2000 kVA:n tuotantolaitteet. 

Katso pikaohjeemme pientuotannon liittämiseen

Sopimus sähköntuotannosta

Kun aloitat pientuotannon, teemme kanssasi sähköntuotannon verkkopalvelu- ja liittymissopimuksen. Täytäthän myös Pientuotannon yleistietolomakkeen.

Verkkopalveluehdot VPE 2019
Liittymisehdot LE 2019

Yleiset ohjeet

Energiateollisuuden sähköntuotantolaitoksen liittäminen jakeluverkkoon

Energiateollisuuden Sähkön pientuotannon tekniset vaatimukset

Fingrin Voimalaitosten järjestelmätekniset vaatimukset

 

Sähköntuotannon siirtomaksu

Siirtomaksu verkkoon syötetystä energiasta 0,74 €/MWh
Hinta sisältää alv 24 %.

Lue ohjeet pientuotannon liittämisestä

Tuntinetotus tuo lisää säästöjä

Kyllä, meillä hyödyt tuntinetotuksesta ja säästät selvää rahaa. Tuntinetotus sovittaa yhteen aurinkosähkötuotannon ja sähkönkulutuksen yhden tunnin ajalta. Mahdollinen ylijäämäsähkösi vähentää saman tunnin aikana kulutetun sähkön määrää.

Pientuottajalle hyöty näkyy sekä ostetun energian määrässä että verkkopalvelumaksussa. Myös sähkövero määräytyy nettona kulutetun määrän mukaan. Ominaisuus tulee käyttöön automaattisesti.

Lue lisää