Energianeuvonta

Oman kodin energiankulutuksen tarkkailu ja hienosäätö kannattaa, sillä pienilläkin muutoksilla saa selviä säästöjä aikaiseksi. Tältä sivulta saat energianeuvontaa sekä tietoja kodin energiankulutuksesta, sähköauton turvallisesta latauksesta ja siitä, miten netotus auttaa aurinkopaneeliasiakasta säästämään entistä enemmän.

Online-palvelustamme saat tietoa energiankulutuksestasi jopa tunnin tarkkuudella

Asiakkaanamme voit seurata energiankulutustasi Online-palvelussamme. Näet palvelusta energiakulutuksen jopa tuntitasolla, ja voit verrata kulutuskäyriä vaikkapa vuoden tai kuukauden takaiseen tilanteeseen. Palvelusta näet kaikkien käyttöpaikkojesi tiedot sekä saapuneet laskusi.

Sovelluksessa teet vikailmoituksen, seuraat kulutusta ja näet lähetetyt laskut

Jos mieluummin kannat nämä tiedot mukanasi taskussa, kannattaa sinun hyödyntää konsernimme mobiilisovellusta. Vaasan Sähkö -sovelluksesta löydät kotisi kulutustiedot, laskut sekä muut asiakastietosi. Sieltä lähetät meille myös helposti vikailmoituksen.

Miten voit varmistaa, että sähköauton lataus tapahtuu turvallisesti? Lue vinkkimme ennen kuin tilaat latauslaitteiston.

Lue lisää

Tuotatko itse aurinkosähköä? Tiesitkö, että Vaasan Sähköverkon asiakkaana saat suurempaa hyötyä aurinkopaneeleistasi kiitos netotuksen?

Lue lisää

Muista huolehtia talosi sähköverkosta!

Jokaisella kiinteistöllään on oma sähköverkkonsa. Tavallisesti talon sähköverkko ei vaadi paljon huoltoa, mutta varsinkin vanhemmissa taloissa voi ajan myötä ilmetä sähköverkkoon liittyviä huoltotarpeita.

Lue lisää

Yleistä energianeuvontaa kuluttajille

Motiva on toimija, joka koordinoi kuluttajille suunnattua energianeuvontaa. Lue lisää energiansäästöstä ja chattaile sivulla motiva.fi. Jokaisessa maakunnassa on lisäksi oma energianeuvojansa. Pohjanmaalla tehtävää hoitaa Thermopolis.

Kaipaatko lisätietoja? Katso energianeuvonnan yhteystiedot täältä.

Taloyhtiöt ja sähkauton lataus

Taloyhtiöitä velvoitetaan laajemman korjausurakan yhteydessä suunnittelemaan sähköauton latausmahdollisuuksia. Aineistostamme löydät muun muassa vinkit asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon suunnittelussa sekä tietoa kiinteistön kuormanhallinnasta.

Lataa opas