Sähkönsiirtotuotteet

Vaasan Sähköverkon asiakkaille on tarjolla erilaisia sähkönsiirtotuotetta. Parhaan hyödyn saat valitsemalla siirtotuotteen omaan sähkönkäyttöösi sopivaksi – tällöin et maksa turhasta.

Yleissähkö – vähäiseen kulutukseen

Yleissähkö soveltuu asuntoihin, joissa ei ole sähkölämmitystä tai sähkönkäyttö on vähäistä ja ajoittuu päiväsajalle. Yleissähkön hinta on sama kellonajasta tai vuodenajasta riippumatta. Tyypillisiä yleissähkön kohteita ovat kerros- ja rivitaloasunnot, öljyllä, puulla tai maalämmöllä lämmitettävät omakotitalot sekä vapaa-ajan asunnot.

Yösähkö sopii sähkölämmittäjälle

Yösähkö soveltuu sähkölämmittäjille ja kiinteistöihin, joilla yöaikainen sähkönkäyttö on suurta. Yösähkössä on kaksi energiahintaa: päivä- ja yöhinta. Mitä enemmän voit siirtää kulutusta yöaikaan, sitä enemmän säästät.

Yösähkö on tarkoitettu asiakkaille, joiden mittaustapa perustuu yö/päivä-aikajakoon.

Vaasan Sähköverkon käyttämät yösähkön aikajaot ovat:​

päiväsähkö: klo 7–22
​yösähkö: ​klo 22–7

Varaava sähkölämmitys kytketään päälle satunnaisesti klo 22–23 Fingrid Oyj:n suosituksen mukaisesti. Yösähköhinta alkaa kuitenkin kaikilla klo 22. Varaava sähkölämmitys kytketään pois satunnaisesti klo 06-07. Yösähköhinta päättyy kuitenkin kaikilla klo 07.

Kausisähkö – suuri käyttö kesäaikaan

Kausisähkö soveltuu kohteisiin, joissa sähkön käyttö on suurta ja painottuu kesäaikaan. Kausisähkössä on kaksi energiahintaa: talviarkipäivän ja muun ajan hinta.

Kausisähkö on tarkoitettu asiakkaille, joiden mittaustapa perustuu talviarkipäivä/muu aika -aikajakoon.

Vaasan Sähköverkon käyttämät aikajaot ovat:

​talviarkipäivä: ​1.11.–31.3. ma-la klo 7–22
​muu aika: ​muina aikoina käytetty sähkö ​

Sähkönsiirtotuotteen vaihto

Siirtotuotteen vaihto voi olla tarpeen, jos sähkönkulutustottumuksiisi tulee selkeitä muutoksia ja nykyinen tuotteesi ei enää ole se edullisin. Näin voi käydä esimerkiksi, jos sähkön kulutus vähenee tai valtaosa kulutuksesta siirtyy toiselle ajankohdalle.

Verkkopalvelusopimuksen siirtotuotteen vaihto on mahdollista, kun edellisestä vaihdosta on kulunut vähintään yksi vuosi. Vaihto on maksuton.

Ilmoita muutoksesta alla olevalla lomakkeella tai puhelimitse 06 324 5760.

Muutos tehdään 30 päivän sisään ilmoituksesta. Muutoksia ei tehdä takautuvasti. Mahdollisesta sulakekoon muutoksesta ole yhteydessä omaan sähköurakoitsijaasi.

Sähkönsiirtotuotteen vaihto

Sähkönsiirtotuotteen vaihto
(GSRN=18 numeroa)
* pakolliset tiedot

Katso siirtohintamme

Lue lisää