Mittarointi

Mittauspalvelumme ylläpitävät jakelualueemme yli 70 000 sähkömittaria. Asennamme uusia mittareita, vaihdamme vanhentuneita ja rikkoutuneita mittareita sekä poistamme mittareita purkutöiden alta.

Mittareiden keräämän tiedon avulla voit seurata kulutustasi Vaasan Sähkön sovelluksessa ja Online-palvelussa.

Tulemme vuosien 2023 ja 2024 aikana vaihtamaan suurimman osan jakelualueemme mittareista uusiin älymittareihin. Uudet mittarit vastaavat sähkömarkkinalain vaatimuksia ja palvelevat paremmin asiakkaidemme nykytarpeita. Mittausdata on muun muassa saatavissa jopa 15 minuutin tarkkuudella.

Epäiletkö, että sähkömittarisi ei mittaa oikein?

Jos huomaat, että mittaustiedoissasi ei tapahdu muutoksia siitä huolimatta, että olet tehnyt muutoksia sähkönkulutuksessasi, on sinun hyvä olla meihin yhteydessä.

Mittarivika voi johtua monesta eri syystä, mutta yleensä on kuitenkin kyse yhteysongelmasta. Huonolaatuiset LED-valot tai esimerkiksi vanhan digiboksin virtalähde voivat olla asioita, jotka häiritsevät mittausjärjestelmää ja aiheuttavat virheellisen mittaustuloksen. Yleensä virhe on etäluennassa. On harvinaista, että itse mittarissa olisi vikaa.

Kun mittarissa on ongelma, emmekä saa siihen yhteyttä, on meidän arvioitava asiakkaan kulutus. Arviointi jatkuu, kunnes yhteys mittariin palautuu. Toimimme näin siksi, että asiakas välttyisi myöhemmin suurelta tasauslaskulta.

Mittariongelmat ratkotaan useimmiten itse kohteessa, jossa mittari sijaitsee. Harvoissa tapauksissa pystymme selvittämään ongelman käymättä paikan päällä.

Epäiletkö, että sähkömittarisi ei mittaa oikein?

Ota meihin yhteyttä