Oma sähköntuotanto

Oman sähkön tuottamisella on monia hyötyjä. Voit itse helposti hallinnoida oman energian tuotantoa ja käyttöä, mikä mahdollistaa suuremman energiaomavaraisuuden ja pienemmän riippuvuuden muista energialähteistä. Tästä on hyötyä ennen kaikkea alueilla, joilla sähkökatkot ovat tavallisempia, esimerkiksi saaristossa. 

Kun suunnittelet vaikkapa aurinkopaneelien hankintaa on tärkeää, että luet ensin pikaohjeemme. Olemme siihen koonneet kaiken sen tiedon, jonka tarvitset toteuttaaksesi suunnitelmasi. Liittymäpalvelumme palvelee mahdollisissa lisäkysymyksissä.

Kun tuotat omaa sähköä uusiutuvilla energialähteillä, kuten auringolla tai tuulella, olet osa kestävämmän tulevaisuuden rakentamista.   

Sähköverkkoyhtiönä meidän tulee varmistaa, että sähkön laatu pysyy standardien mukaisena verkossa kaikissa käyttötilanteissa. Myös sähkön kulutuksen pitää aina olla turvallista. Tästä syystä on tärkeää, että luet ohjeemme tarkasti ennen kuin hankit laitteistosi. 

Asiakkaana olet vastuussa muun muassa laitteiston oikeaoppisesta asentamisesta sekä niistä sähkötöistä, jotka tehdään laitteiston liitäntäpisteen perustamisen jälkeen. 

Asennustyöt voi tehdä vain koulutettu ja pätevä sähköasentaja. Sähköurakoitsijasi vastaa siitä, että laitteisto täyttää asennuksen vaatimukset ja että se tehdään sähköturvallisesti. Urakoitsija vastaa myös laitteiston käyttöönottotarkastuksesta.  

Muista tarkistaa laitteiston liitettävyys.

Mietitkö jotain?

Katso asiakkaidemme tavallisimmat kysymykset omasta sähköntuotannosta.

Lue lisää