Lumikuormaiset puut ovat aiheuttaneet sähkökatkoja

(päivitetty klo 16.30) Jäljellä olevat viat Vaasan saaristossa on saatu korjattua ja sähköt palautettiin viimeisille asiakkaille klo 15.55.

Pakkasella pysyttelevä sää aiheuttaa sen, että satanut lumi pysyy edelleen puissa ja riskipuiden poistamista jatketaan toistaiseksi. Puiden poistaminen turvallisesti edellyttää ajoittaisten sähkökatkojen tekemistä.

(päivitetty klo 11.15) Tällä hetkellä sähköttömiä asiakkaita on 515, joista vapaa-ajan asuntoja 510. Arviomme mukaan sähköt saadaan palautettua kiinteälle asutukselle tämän päivän aikana, saariston viankorjaus saattaa jäädä huomiselle.

(julkaistu 3.4. klo 07.45) Lumikuormaiset puut ovat aiheuttaneet sähkökatkojalla jakelualueellamme perjantaina 3.4. klo 01 alkaen. Sähköttä on ollut enimmillään 2 711 asiakasta. Sähköverkon korjaustyöt ovat meneillään ja sähköttä on tällä hetkellä n. 1 000 asiakasta.

Johdoille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Ota yhteyttä Vaasan Sähköverkon vikapäivystykseen, puh. 06 324 5700. Turvaetäisyys sähkölinjaan nojaavaan puuhun on 20 metriä.

 

Jaa sivu