Aurinkopaneeleista entistä enemmän hyötyä Vaasan Sähköverkon alueella

Vaasan Sähköverkko on ottanut käyttöön tunnin sisäisen nettolaskutuksen, joka antaa aurinkoenergian pientuottajille yhä suuremman taloudellisen hyödyn. Ominaisuus tulee käyttöön automaattisesti, eikä se vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Vaasan Sähköverkko on nyt laajentanut oman sähköntuotannon netottamista ottamalla käyttöön niin sanotun tunnin sisäisen nettolaskutuksen, eli tuntinetotuksen. Aiemmin kulutuksesta on vähennetty samanaikainen tuotanto, mutta nyt vähennys tehdään tunnin ajalta.

Tuntinetotus tuo enemmän säästöä

Tuntinetotus sovittaa yhteen asiakkaan aurinkosähkötuotannon ja sähkönkulutuksen yhden tunnin ajalta. Näin ollen mahdollinen ylijäämäsähkö vähentää saman tunnin aikana kulutetun sähkön määrää, mikä lisää  aurinkopaneelien taloudellista hyötyä. Pientuottajalle hyöty näkyy sekä ostetun energian määrässä että verkkopalvelumaksussa. Myös sähkövero määräytyy nettona kulutetun määrän mukaan.

– Aurinkosähköstä on eniten hyötyä silloin, kun sillä voi suoraan vähentää sähkön ostamista. Tässä piilee myös netotuksen tuoma hyöty – jatkossa tuotettu ylijäämäenergia hyödynnetään saman tunnin aikana kulutettuun sähköön, kertoo Vaasan Sähköverkon toimitusjohtaja Juha Rintamäki.

– Tuntinetotus on pientuottaja-asiakkaillemme tärkeä asia, ja siksi olemme kiiruhtaneet sen käyttöönottoa.

Pientuottajilta nettolaskutuksen käyttöönotto ei vaadi toimenpiteitä.