Sähkön toimitusvarmuus paranee Vaasan seudulla

Joulukuussa valmistuu kaksi sähköpääasemaa, joiden vaikutuspiirissä on yhteensä kuusi tuhatta taloutta Vaasan seudulla. Myrskytuulen ja ukkosen aiheuttamat sähkökatkot vähenevät alueella merkittävästi.

Alskatin sähköasema ja voimalinja ovat täysin uusia ja palvelevat yhteensä 3 300 talouden sähkön tarvetta Vaasan Gerbyssä, Raippaluodon saaristossa ja useassa Mustasaaren kylässä. Uusi asema vähentää katkoja ja mahdollistaa sähkön käytön kasvun.
– Myrskytuulen ja ukkosen aiheuttamat sähkökatkot vähenevät alueella merkittävästi, toteaa Vaasan Sähköverkon toimitusjohtaja Juha Rintamäki.
Toinen kohde sijaitsee Vaasan Mustikkamaalla, jossa vanha sähköasema on uusittu. Uusi sähköasema palvelee Strömberg Parkin, Mustikkamaan, Risön ja Ravilaakson kehittämistä. Samalla paranee myös sähkön laatu. Uusittu asema rakennettiin alun perin 1970-luvulla, ja sen vaikutusalueella on yhteensä 2 700 taloutta.
Alskatin sähköaseman ja voimalinjan rakentaminen sekä Mustikkamaan aseman uudistaminen merkitsevät noin kolmen miljoonan euron investointia Vaasan Sähköverkolta.
Sähköverkon kehittäminen vähentää sähkökatkojen määrää ja kestoa. Vaasan Sähköverkko parantaa jatkuvasti sähkönjakelun toimivuutta muuttamalla ilmajohtoja maakaapeleiksi ja lisäämällä automaatiota verkkoon.
Jaa sivu