Kova tuuli on aiheuttanut sähkökatkoja Vaasan Sähköverkon alueella

Päivitys 8.7. klo 15.40: Myrskyn aiheuttamat keskeytykset on korjattu ja sähköt on saatu palautettua kaikille asiakkaille.

Yön kovat ja puuskaiset tuulet ovat aiheuttaneet sähkökatkoja Vaasan Sähköverkon alueella, kun enimmillään noin 1800 asiakasta on ollut sähköttä. Sundomissa ja Vaasan saaristossa on sähkökatkoja ollut eniten.

Sähköverkon korjaustyöt ovat olleet käynnissä koko yön. Tiettyjä alueita saaristossa on yön aikana jätetty korjaamatta asentajien turvallisuutta ajatellen.

Tällä hetkellä (klo 8.50) 785 asiakasta on edelleen ilman sähköä. Näistä suurin osa on vapaa-ajan asuntoja, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Arvioimme, että saamme sähköt palautettua kyseisille asiakkaille tämän päivän aikana.

Johdoille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Ota yhteyttä Vaasan Sähköverkon vikapäivystykseen, puh. 06 324 5700 tai tee vikailmoitus Vaasan Sähkö -sovelluksessa. Turvaetäisyys sähkölinjaan nojaavaan puuhun on 20 metriä.

Asiakkaamme voivat seurata tilannetta keskeytyskartasta.