Energirådgivning

Det lönar sig att följa och finjustera hemmets energiförbrukning. Med små förändringar kan du göra betydande inbesparingar. På den här sidan hittar du bland annat energirådgivning och information om var du kan följa ditt hems förbrukning, vad du ska ta i beaktande när du köper elbil och hur vår nettoberäkning hjälper dig med solpaneler att göra större insbesparingar.

Följ din energiförbrukning med en timmes noggrannhet

Du som är vår kund kan lätt hålla koll på din energiförbrukning i vår Onlinetjänst. Där kan du granska energiförbrukningen med en timmes noggrannhet och jämföra med förbrukningskurvor från exempelvis ifjol eller en månad sedan. Tjänsten visar all information om din förbrukningsplats, inklusive dina fakturor.

I appen kan du göra felanmälan, följa din förbrukning och se inkomna fakturor

Om du hellre har dessa uppgifter med dig i fickan, kan du ladda ner vår koncerns mobilapp. Vasa Elektriska-appen visar dig ditt hems elförbrukning, dina fakturor och övriga kunduppgifter. Med appen skickar du oss enkelt också ett felmeddelande.

Hur säkerställer du att du laddar elbilen säkert och smidigt hemma? Läs våra tips inför anskaffningen av laddanordning.

Läs mer

Producerar du din egen solenergi? Visste du att du som kund inom Vasa Elnäts område får en större nytta av dina solpaneler tack vare nettoberäkning?

Läs mer

Kom ihåg att ta hand om ditt hus elnät!

Var och en har ett eget litet elnät I sin fastighet. Vanligtvis kräver elen i ett hus inte så mycket underhåll, men speciellt I äldre hus kan det med tiden uppstå underhållsbehov relaterade till elnätet.

Läs mer

Allmän energirådgivning för konsumenter

Motiva är den aktör i Finland som samordnar energirådgivning för konsumenter. Läs mer on att spara energi på webbplatsen motiva.fi. I varje landskap finns även energirådgivare som kan erbjuda hjälp med energiärenden på ett allmänt plan. I Österbotten är det Thermopolis som erbjuder tjänsten, också på svenska.

Vill du veta mer? Du hittar våra kontaktuppgifter till energirådgivningen här.

Husbolag och laddning av elbilar

Elbilar blir allt vanligare och i många husbolag finns installation av laddstation på agendan. Vi sammanställde våra anvisningar för husbolagen för att underlätta planeringen.

Ladda vår guide